ПОНЕДЕЉАК, 12. 8. 2024 - 09:19

Извор: TВ ХРАМ

Слава параклиса у ГАК "Народни фронт" - Епископ Петар: Мајчинство је узвишено Божије послушање (ФОТО)

У нашем освећеном роду, ту је наша мати Ангелина која се моли за нас, и ми се молимо њој да благослови све наше мајке и особито данас овде у овој клиници где и ова капела данас слави – нека би Света мајка Ангелина измолила Бога за благослов и нека буде сретно и благословено свима који овде раде, начелницима, лекарима, особљу и наравно свим мајкама које овде очекују да се породе и да се удостоје тог високог и узвишеног Божијег послушања, рекао је Епископ Петар у беседи, 12. августа 2024. године.

ТВ Храм

На празник Преподобне мати Ангелине Српске, 12. августа 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ топлички Г. Петар, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у параклису посвећеном овој светитељки у ГАК "Народни фронт".

Епископу Петру саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству запослених ГАК "Народни фронт" и верног народа.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је рекао - Мајчинство је најпре у Богородици Марији благословено, јер управо Њу коју називамо највећом и највишом, која је највећи понос, најузвишеније људско биће које је ходало на земљи, наша Богородица Приснодјева Марија, управо чињеницом да је родила Сина Божијег, кроз мајчинство према Сину Божијем и Спаситељу нашем, јесте управо добила тај статус који јој дајемо. Она јесте наша заштница и усрдна заступница, молитвеница најближа и Мајка свих нас кроз Господа, у Господу и пред Господом. У нашем освећеном роду, ту је наша мати Ангелина која се моли за нас, и ми се молимо њој да благослови све наше мајке и особито данас овде у овој клиници где и ова капела данас слави – нека би Света мајка Ангелина измолила Бога за благослов и нека буде сретно и благословено свима који овде раде, начелницима, лекарима, особљу и наравно свим мајкама које овде очекују да се породе и да се удостоје тог високог и узвишеног Божијег послушања.

На крају свете Литургије Епископ Петар освештао је славске дарове поводом славе параклиса.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести