НЕДЕЉА, 18. 8. 2024 - 14:42

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Петар у цркви Светог Димитрија: Нас у животу одржава љубав (ФОТО/ВИДЕО)

Ми смо бића заједнице, ми смо бића створена из љубави и нас у животу, у ствари, љубав и одржава. Наша храна јесте пропадљива храна, јер смо ми створени из небића и овај свет сам по себи нема снагу и способност да превазиђе своје границе и да превазиђе смртност и досегне божанство, да досегне вечност, рекао је Епископ Петар у беседи, 18. августа 2024. године.

ТВ Храм

У цркви Светог великомученика Димитрија на Новом Београду, Његово Преосвештенство Епископ топлички Г. Петар, викар Патријарха српског служио је свету архијерејску Литургију у Осму недељу по Духовима, 18. августа 2024. године.

Епископу Петру саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У беседи, Преосвећени Епископ је рекао да смо ми бића заједнице, ми смо бића створена из љубави и нас у животу, у ствари, љубав и одржава. Наша храна јесте пропадљива храна, јер смо ми створени из небића и овај свет сам по себи нема снагу и способност да превазиђе своје границе и да превазиђе смртност и досегне божанство, да досегне вечност.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести