НЕДЕЉА, 15. 9. 2024 - 10:53

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Нектарије богослужио у цркви Светог Илије у Миријеву: Света Литургија је одраз Царства Небеског (ФОТО/ВИДЕО)

Господ у једном од Јеванђеља каже - Царство Небеско је у вама. Не треба да га тражимо негде около нас, у разним алтернативним сурогатима који нас одводе од Царства Небеског. То Царство једино можемо да разгоревамо овде у цркви на Светој Литургији која је одраз Царства Небеског коме сви стремимо, рекао је Епископ Нектарије у беседи, 15. септембра 2024. године.

ТВ Храм

У Дванаесту недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Сабор Српских Светитеља, 15. септембра 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ јегарски и изабрани Епископ лондонски и великобританско-ирски Г. Нектарије служио је свету архијерејску Литургију у цркви Светог пророка Илије у Миријеву.

Епископу Нектарију саслуживали су презвитери и ђакони, у молитвеном присуству верног народа.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је рекао да држимо свете Божије заповести да држимо до Јеванђеља како би ми сами постали, како каже Свети Ава Јустин - ходајућа Јеванђеља у овом свету који у злу лежи. Али, Господ тражи оно што је у нама - Царство Небеско. Зар не каже Господ у једном од Јеванђеља - Царство Небеско је у вама. Не треба да га тражимо негде около нас, у разним алтернативним сурогатима који нас одводе од Царства Небеског. То Царство једино можемо да разгоревамо овде у цркви на Светој Литургији која је одраз Царства Небеског коме сви стремимо.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести