НЕДЕЉА, 15. 9. 2024 - 10:48

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ новобрдски Иларион богослужио у цркви Светих ђакона Авакума и игумана Пајсија на Алтини: Човек треба да се бори против сластољубља, славољубља и среброљубља (ФОТО)

Са чиме се човек веже, да ли су то уживања, моћ и слава, да ли је то новац, то су идоли који нам црпе биће, који нам исисавају оне Богом дане силе. Зато човек треба да се бори против та три основна греха - сластољубље, славољубље и среброљубље, рекао је Епископ Иларион у беседи, 15. септембра 2024. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски Г. Иларион, викар Патријарха српског Г. Порфирија, предстојао је на светом евхаристијском сабрању  у цркви Светих Преподобномученика ђакона Авакума и игумана Пајсија на Алтини у Дванаесту недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Сабор Српских Светитеља, 15. септембра 2024. године.

Епископу Илариону саслуживало је свештенство и ђаконство, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да богат није онај човек који је стекао добра, него онај коме је то богатство променило биће. Некад и треба да стекнемо добра, то је заповест Божија да будемо домаћини, да не будемо лењи, него да то богатство нама служи, а не ми да служимо том богатству, не да се са тим богатством поистоветимо и да оно постане наше биће. То је онда идолопоклонство. Са чиме се човек веже, да ли су то уживања, моћ и слава, да ли је то новац, то су идоли који нам црпе биће, који нам исисавају оне Богом дане силе. Зато човек треба да се бори против та три основна греха - сластољубље, славољубље и среброљубље.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести