НЕДЕЉА, 18. 8. 2024 - 13:29

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Иларион у Харишевој капели: Наш живот треба да буде усмерен тако да ми наше биће отворимо за Бога (ФОТО/ВИДЕО)

Цео наш живот заправо треба да буде усмерен тако да ми наше биће отворимо за Бога, односно за другога. Значење речи свети на јеврејском језику значи тај који је други, другачији, апсолутно другачији у односу на нас, нестворени Бог за кога треба да будемо отворени, рекао је Епископ Иларион у беседи, 18. августа 2024. године.

ТВ Храм

У Осму недељу по Духовима, 18. августа 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ новобрдски Г. Иларион, викар Патријарха српског, предстојао је на светом евхаристијском сабрању у Харишевој капели у Земуну.

Епископу Илариону саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да цео наш живот заправо треба да буде усмерен тако да ми наше биће отворимо за Бога, односно за другога. У апсолутном смислу други, другачији то је свети Израиљев. Значење речи свети на јеврејском језику значи тај који је други, другачији, апсолутно другачији у односу на нас, нестворени Бог за кога треба да будемо отворени, да примимо у себе нестворени живот да бисмо били причасници божанске природе.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести