ПОНЕДЕЉАК, 19. 8. 2024 - 13:12

Извор: TВ ХРАМ

Литургијски прослављена слава цркве у насељу Умка - Епископ Петар: Преображавајмо наш живот (ФОТО/ВИДЕО)

Господ када дође други пут у сили и слави биће преображена читава творевина. Царство небеско је царство Христово. Биће укинута граница неба и земље кад Христос дође други пут. Црква од нас не тражи да се ми одричемо и стварамо неки апсолутно нови живот, него да преображавамо овај наш живот, рекао је Епископ Петар у беседи, 19. августа 2024. године.

ТВ Храм

На празник Преображења Господњег, 19. августа 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ топлички Г. Петар, викар Патријарха српског, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у цркви посвећеној данашњем празнику у насељу Умка.

Епископу Петру саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У беседи, Преосвећени Епископ је рекао да Господ када дође други пут у сили и слави биће преображена читава творевина. Царство небеско је царство Христово. Биће укинута граница неба и земље кад Христос дође други пут. Црква од нас не тражи да се ми одричемо и стварамо неки апсолутно нови живот, него да преображавамо овај наш живот. Све што нам је Бог дао добро је. Господ је све створио да буде добро, али ми због наших слабости и греха злоупотребљавамо оно што нам је Бог дао, почевши од односа према самима себи, ближњима, према Богу, творевини, према свему, све нам је дато, али понекад ми то не умемо да користимо на прави начин.

На крају свете Литургије извршен је литијски опход око храма, освештани су славски дарови, а потом је извршен је чин освећења плодова винограда.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести