НЕДЕЉА, 15. 9. 2024 - 10:42

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ липљански Доситеј богослужио у Вазнесењској цркви у Београду: Хранимо душу речју Божијом (ФОТО/ВИДЕО)

Као што хлеб једемо сваки дан, тако и речју Божијом да нахранимо душу. Прочитајмо главу из Новог Завета, прочитајмо катизму из Псалтира. Ја сам се уверио у свом животу да је мени изузетно веру јачало читање Псалтира, рекао је Епископ Доситеј у беседи, 15. септембра 2024. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ липљански Г. Доситеј, викар Патријарха српског служио је свету архијерејску Литургију у Дванаесту недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Сабор Српских Светитеља, 15. септембра 2024. године у Вазнесењској цркви у Београду.

Епископу Доситеју саслуживали су презвитери и ђакони, у молитвеном присуству верног народа.

Поучавајући сабране беседом, Преосвећени Епископ је рекао да је наше богатство оно што нам Бог открива, реч Божија. У њој је истинска утеха, у њој је истинска наслада. Не губимо време свог живота, сваки дан трудимо се да прочитамо нешто из Новог Завета, барем неку главу. То је кратко, то је пет минута. Прочитајмо, па онда ако нам није јасно потражимо тумачење. Као што хлеб једемо сваки дан, тако и речју Божијом да нахранимо душу. Прочитајмо главу из Новог Завета, прочитајмо катизму из Псалтира. Ја сам се уверио у свом животу да је мени изузетно веру јачало читање Псалтира.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести