ПЕТАК, 9. 8. 2024 - 10:03

Извор: TВ ХРАМ

Слава храма Светог Пантелејмона у Миријеву - Епископ Петар: Божија љубав је толико јака да нас може учинити вечно живим (ФОТО/ВИДЕО)

Вечни живот није само вечно продужено трајање. Вечни живот јесте пребивати у вечном загрљају Оног који нас бескрајно воли и чија љубав је толико јака да нас може учинити вечно живим. То је као кад родитељ загрли дете своје и оно се у том моменту осећа и вечним и сигурним и безбрижним. То је оно што сваком од нас треба. Једино је Бог кадар да у свом загрљају и својом љубављу да живот вечни, рекао је Епископ Петар у беседи, 9. августа 2024. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ топлички Г. Петар, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију на празник Светог великомученика Пантелејмона, 9. августа 2024. године у цркви посвећеној овом светитељу у Миријеву.

Поучавајући сабране беседом, Епископ Петар је нагласио да вечни живот није само вечно продужено трајање. Вечни живот јесте пребивати у вечном загрљају Оног који нас бескрајно воли и чија љубав је толико јака да нас може учинити вечно живим. То је као кад родитељ загрли дете своје и оно се у том моменту осећа и вечним и сигурним и безбрижним. То је оно што сваком од нас треба. Једино је Бог кадар да у свом загрљају и својом љубављу да живот вечни. А Он је раширио руке за све нас, раширио их је на крсту за сваког човека и Он је ту за нас. Целог себе је дао нама. Дао је цео живот свој нама, потпуно поистоветивши се са нама. И зато, Бог Отац који је у вечности љуби Сина свога, а кроз Њега истом количином и мером вечне и бесконачне љубави љуби и нас, зато што смо једно са Христом.

На крају свете Литургије Преосвећени Епископ освештао је славске дарове поводом храмовне славе.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести