НЕДЕЉА, 14. 7. 2024 - 09:36

Извор: TВ ХРАМ

Слава параклиса у КБЦ "Драгиша Мишовић" - Епископ Иларион: У заједници са Богом човек постаје бескрајан (ФОТО/ВИДЕО)

Све што је створено непотпуно је, све што је створено ограничено је, а ми у себи имамо ту клицу која чезне за неограниченошћу, чезнемо да будемо бескрајни, да постојимо вечно. И није случајно да такву чежњу имамо у себи, јер смо за вечност створени. Човек парадоксално ушавши у заједницу са нествореним Богом, са беспочетним Богом, на неки начин постаје и беспочетан и бескрајан, рекао је Епископ Иларион у беседи, 14. јула 2024. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски Г. Иларион, викарни Епископ Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у трећу недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Свете мученике и бесребренике Козму и Дамјана, 14. јула 2024. године, у параклису посвећеном овим светитељима у КБЦ "Драгиша Мишовић".

Епископу Илариону саслуживало је свештенство и ђаконство, у молитвеном присуству верног народа.

Светом Литургијом молитвено је прослављено и осамнаест година од изградње параклиса.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је рекао да данас треба да се удубимо у тајну исцељења, тајну излечења, тајну вечног здравља. Исцељење је када је човек цео, када ужива у целини, када је део целине, човек је створен да би био цео. Али, када је створен, човек је непотпун. Све што је створено непотпуно је, све што је створено ограничено је, а ми у себи имамо ту клицу која чезне за неограниченошћу, чезнемо да будемо бескрајни, да постојимо вечно. И није случајно да такву чежњу имамо у себи, јер смо за вечност створени. Човек парадоксално ушавши у заједницу са нествореним Богом, са беспочетним Богом, на неки начин постаје и беспочетан и бескрајан.

На крају свете Литургије освештани су славски дарови поводом славе капеле.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести