СУБОТА, 29. 6. 2024 - 13:52

Извор: imverias.gr

Света архијерејска Литургија у Верији (ФОТО)

У суботу, 29. јуна 2024. године, у Саборном храму Светих Апостола Петра и Павла у Верији служена је света архијерејска Литургија, на којој је саслуживао Његово Преосвештенство Епископ липљански Г. Доситеј, викар Патријарха српског.

imverias.gr

По завршетку свете Литургије архијереји Православних Помесних Цркава су се сабрали у Митрополијској палати у Верији, где је пријем приредио Високопреосвећени Митрополит Пантелејмон, који се сабраћи архијерејима, уз пригодне поклоне, захвалио на доласку и учешћу на научном скупу "Павлиа" и светом евхаристијском сабрању.

Подсећамо, Преосвећени Епископ Доситеј био је представник Српске Православне Цркве на међународном научном скупу под називом ПАВЛИА, који се већ 30 година организује у част Светог Апостола Павла. У оквиру дана Светог Апостола Павла има много дешавања, спортских надметања, културних дешавања, а одржан је и научни скуп 30-и по реду, током којег је Преосвећени Епископ Доситеј прочитао и поздравно слово Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија.

Данас у поподневним часовима биће организована свечана литија кроз Верију.

imverias.gr
imverias.gr
imverias.gr
imverias.gr
imverias.gr
imverias.gr
imverias.gr
imverias.gr
imverias.gr
imverias.gr

Повезане вести

Вести