СУБОТА, 22. 6. 2024 - 10:36

Извор: ТВ Храм

Посета Патријарха Порфирија Епархији диселдорфској и немачкој: Служен помен на гробљу Олсдорф у Хамбургу (ФОТО/ВИДЕО)

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије присуствовао је данас на Духовске задушнице помену за српске официре који је служен на гробљу Олсдорф у Хамбургу (Немачка).

ТВ Храм


У главној капели Олсдорф парк гробља највећег на свету које се налази у Хамбургу Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије служио је на Духовске задушнице помен за страдале српске  официре који су сахрањени на овом гробљу.

Уз Патријарха Порфирија, присутни су били и Његово Високопреосвештенство Архиепископ берлински и Митрополит немачки г. Григорије, Преосвећена Господа Епископи: вашингтонско-њујоршки и источноамерички Иринеј и хумски Јован, свештенство и верни народ.

Након помена Његова Светост у пратњи отачаствених архијереја, свештенства и верног народа обишао је и гробна места српских официра, који су страдали у Другом светском рату.

Након тога посетили су и парцелу која је додељена  у Хамбургу за потребе сахрањивања српских парохијана, као и споменик за убијене у логорима од 1939. до 1945. године.

***


У Храму Светог архангела Михаила у Хамбургу у суботу, 22. јуна у 17.30 часова биће служен свечани чин доксологије. Сутрадан, 23. јуна Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије служиће свету архијерејску Литургију са чином великог освећења храма Светог архангела Михаила у Хамбургу, са почетком у 9.30 часова. Дочек Његове Светости биће уприличен у 9 часова.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

 
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести