ПОНЕДЕЉАК, 3. 6. 2024 - 13:01

Извор: Богословије СПЦ

Крај школске године у богословијама Српске Православне Цркве (ФОТО)

У богословијама Српске Православне Цркве завршена је школска 2023/2024. година.

* * *

Богословија Светог Саве у Београду

Богословија Светог Саве

Благодарењем у капели Богословије Светог Саве завршена је школска 2023/24 годинa, за ученике од првог до четвртог разреда.

Ректор Богословије Светог Саве, протођакон Радомир Врућинић, похвалио је успех ученика у овој школској години и том приликом у име наставничког савета наградио најбоље међу њима.

* * *

Богословија Светог Арсенија у Сремским Карловцима

Богословија Светог Арсенија

У суботу, 1. јуна 2024. године завршила се школска година. У Саборној цркви је служена Света Литургија, после које се Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије, обратио Ректору, професорима и ђацима истакавши да је дошло време да се после напора ђаци и одморе, подсећајући све да одмор никада не значи живот без Бога и Цркве. Подстакао је ђаке да своје време проведу у миру и радости, помажући развој црквене заједнице из које су дошли.

Након доручка, у Свечаној сали Богословије се најпре свима сабранима обратио Ректор Богословије, прота Јован, поздравивши све и захваливши се на труду и напорима које су сви пројавили, особито у овој години, када обележавамо велики јубилеј школе - 230 година постојања. Потом су разредне старешине прочитале извештај о успеху ученика појединачно и разреда у целини, а након тога су подељене награде ученицима који су овај разред завршили са одличним успехом и примерним владањем. Овом приликом је прота Јован поделио и Монографију Карловачке богословије оним ученицима који су помогли у њеној изради, као и дипломе полазницима Пчеларства. Најбољи пчелари, њих тројица, су ове године награђени путем у Свети манастир Хиландар.
 

* * *

Богословија Светих Кирила и Методија у Призрену

Богословија Светих Кирила и Методија

Служењем свете архијерејске Литургије у храму Светог Георгија у Призрену принете су благодарствене и славословне молитве на крају школске године за ученике од првог до четвртог разреда. После тога су у школи подељена сведочанства и награде за одличне ученике.

 

* * *

Богословија Светог Петра Цетињског на Цетињу

Богословија Светог Петра Цетињског

У петак, 31. маја 2024. године служена је вечерња служба са каноном Пресветој Богородици, а затим благодарење на успешно завршеној школској години 2023/2024.

Службом је началствовао ректор богословије протојереј Благоје Рајковић уз молитвено присуство професора и ђака наше школе.

Отац Благоје је поздравио ученике и честитао им на успеху у овој школској години.

* * *

Богословија Света Три Јерарха у Крки

Богословија Крка

 
Богословија Крка
Богословија Крка
Богословија Крка
Богословија Крка

 

Вест у изради.

Повезане вести

Вести