ЧЕТВРТАК, 24. 10. 2024 - 10:07

Извор: СПЦ

Патријарх Порфирије разговарао са амбасадором Републике Индонезије

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије је разговарао 23. октобра 2024. године у Патријаршијском двору у Београду са г. Мохамадом Чандра Видја Јудом, амбасадором Републике Индонезије у Србији.

Светејши Патријарх се захвалио Његовој Екселенцији на посети подсетивши да је својевремено као игуман манастира Ковиља учествовао на међуверској конференцији  у организацији Републике Индонезије. Сви заједно су са посебним поштовањем оживели успомену на патријарха Иринеја са којим је Амбасада Републике Индонезије остваривала веома плодну сарадњу.

Амбасадор се захвалио Његовој Светости на издвојеном времену за састанак током којег га је упознао са планираним одржавањем Петог билатералног међуверског дијалога у Београду од 11. до 14.  новембра ове године. Наиме, Индонезија већ дужи низ година одржава међуверски дијалог са преко тридесет земаља. Први билатерални дијалог Србије и Индонезије одржан је 2011. године у Београду и оцењен је као најбоље икада одржан дијалог са другом државом.

Састанку су присуствовали: г. Малвино Микелс, први секретар Амбасаде и шеф Сектора за медије, културу и друштвена питања; гђица Јелена Миленковић, сарадница у Сектору за медије, културу и друштвена питања Амбасаде; протојереј Ђорђе Стојисављевић, шеф Кабинета Патријарха српског; гђа Оливера Јовановић, главни и одговорни уредник Православља.

Повезане вести

Вести