СРЕДА, 11. 9. 2024 - 10:58

Извор: ТВ Храм

Епископ Тихон богослужио у цркви Светог Марка (ФОТО/ВИДЕО)


Његово Преосвештенство  Епископ моравички г. Тихон, викар Патријарха српског началствовао је на светом евхаристијском сабрању на празник Усековања главе Светог Јована Крститеља 11. септембра 2024. у цркви Светог Марка.

ТВ Храм


Епископу Тихону саслуживао је архимандрит Нектарије, главни секретар Светог Архијерејског Синода и старешина цркве Светог апостола Марка и свештенство Архиепископије београдско-карловачке у молитвеном присуству верног народа.

У својој архипастирској беседи Епископ Тихон је подсетио да Свети Јован има неколико празника током наше Црквене године.

"У старозаветном периоду читав свет је био незабожачки осим изабраног старозаветног народа који је исповедао једног истинитог Бога, и поштовао једнога Бога. Остали су били незнабошци и када је кренуо Христос да проповеда када су се појавили хришћани када су се појавили апсотоли онда су и други народни који су били незнабошци осим старозаведног јудејског народа почели да мало по мало прихватају хришћанску веру. У неким периодима је било мало хришћана у почетку а касније су почели читави народи да се покрштавају и да прихватају Христову веру. Наш српски народ је такође више векова примао хришћанство које се најбоље утврдило у време преподобног Симеона Немање и Светог Саве", поучио је Епископ Тихон.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

 
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести