НЕДЕЉА, 14. 7. 2024 - 09:47

Извор: TВ ХРАМ

Литургијски прослављена слава капеле у Клиничком центру - Епископ Доситеј: Од наших мисли зависи наш живот (ФОТО/ВИДЕО)

Од мисли зависи наш живот. Ако су добре, ако су ведре, пуне радости, милине, мира, наш живот је рајски, а ако наше мисли нису такве, него су оптерећене страховима, бригама овоземаљским, мржњом, тугом, очајањем, они у нашу душе уносе паклено стање душе, јер стање душе зависи од наших мисли. Ако су мисли добре, наша душа је у рајском стању, а ако су наше мисли зле - каква је тек онда тама у нама, рекао је Епископ Доситеј у беседи, 14. јула 2024. године.

ТВ Храм

У капели посвећеној Светим мученицима Козми и Дамјану у Клиничком центру Србије, Његово Преосвештенство Епископ липљански Г. Доситеј, викар Патријарха српског, предстојао је на светом евхаристијском сабрању у трећу недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Свете мученике и бесребренике Козму и Дамјана, 14. јула 2024. године.

Епископу Доситеју саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да ум у души царује и  да је много битно у каквом стању се налази наш ум. Много је битна усмереност нашег ума - да ли је наш ум усмерен, да ли је устремљен на оно божанско, на оно вечно или је усмерен на овоземаљско, на пролазно. Зато и каже Христос да је светиљка нашем телу, нашем бићу - наш ум. Јер, ми умом видимо, сагледавамо стварности. Он је око нашег бића. Од мисли зависи наш живот. Ако су добре, ако су ведре, пуне радости, милине, мира, наш живот је рајски, а ако наше мисли нису такве, него су оптерећене страховима, бригама овоземаљским, мржњом, тугом, очајањем, они у нашу душе уносе паклено стање душе, јер стање душе зависи од наших мисли. Ако су мисли добре, наша душа је у рајском стању, а ако су наше мисли зле - каква је тек онда тама у нама.

После свете Литургије освештани су славски дарови и преломљен је славски колач поводом славе капеле.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

 
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести