УТОРАК, 25. 6. 2024 - 09:43

Извор: TВ ХРАМ

Освећење темеља за нови храм Рођења Пресвете Богородице у Сурчину - Митрополит Василије: Бог нас није оставио саме (ФОТО)

Колико смо се ми потрудили и колико се трудимо да тог Светог Духа имамо у себи и да му дамо шансу и прилику да ради на спасењу наше душе? Каже Христос - Ево дошао сам на свет и донео сам огањ и како би волео да се тај огањ разгорео, говорећи управо о суштини душе наше, говорећи о души свакога од нас, рекао је Митрополит Василије у беседи, 25. јуна 2024. године.

ТВ Храм

Његово Високопреосвештенство Архиепископ сирмијски и Митрополит сремски Г. Василије служио је свету архијерејску Литургију поводом освећења темеља за нови храм Рођења Пресвете Богородице у Сурчину, на Духовски уторак, 25. јуна 2024. године.

У беседи, Високопреосвећени Митрополит је рекао да нас Бог није оставио сироте, није оставио саме, него нам је послао Духа Утешитеља који је живот и који даје живот сваком створењу, па и нама људима, најсавршенијим створењима Божијим. Колико смо се ми потрудили и колико се трудимо да тог Светог Духа имамо у себи и да му дамо шансу и прилику да ради на спасењу наше душе? Каже Христос - Ево дошао сам на свет и донео сам огањ и како би волео да се тај огањ разгорео, говорећи управо о суштини душе наше, говорећи о души свакога од нас. Тај огромни капитал и тај огромни потенцијал који је Бог дао свакоме од нас и који може да креира, ради, живи, јер без Духа Светога, без огња који је Бог дао не би били тело, тело је мртво само по себи.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести