НЕДЕЉА, 16. 6. 2024 - 10:51

Извор: TВ ХРАМ

Света архијерејска Литургија у Храму Светог Саве - Епископ Иларион: Слободу коју је Преподобни Јустин имао осетио је цео свет (ФОТО/ВИДЕО)

Слободу коју је Преподобни Јустин имао осетио је цео свет. Њега су затворили на једно место, а њему је сав свет долазио, и то онај свет који тражи Бога. Људи су долазили са свих страна света да чују речи Преподобног Јустина, рекао је Епископ Иларион у беседи, 16. јуна 2024. године.

ТВ Храм

У Недељу Светих Отаца Првог Васељенског сабора, 16. јуна 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викарни Епископ Патријарха српског, предстојао је на светом евхаристијском сабрању у Храму Светог Саве на Врачару.

Епископу Илариону саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

Говорећи о Преподобном оцу Јустину Ћелијском, Преосвећени Епископ је рекао: Сабрасмо се око кивота Преподобног оца Јустина и хвала му што је дошао, што није презрео Београд који га је својевремно одбацио и затворио у место тесно наизглед, али заправо место које је отворено ка небесима. Слободу коју је Преподобни Јустин имао осетио је цео свет. Њега су затворили на једно место, а њему је сав свет долазио, и то онај свет који тражи Бога. Људи су долазили са свих страна света да чују речи Преподобног Јустина, његове књиге су превођене, његове речи превођене су на друге језике које је он изнедрио из свог богомудрог срца.

У току свете Литургије, кивоту са моштима Преподобног оца Јустина непрекидно је приступао на поклоњење верни народ.

Подсећамо, данас у 18 часова у Храму Светог Саве на Врачару биће служен акатист Светом Ави Јустину, после чега ће кивот са моштима бити испраћен у манастир Ћелије.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести