НЕДЕЉА, 30. 4. 2023 - 12:21

Извор: ТВ ХРАМ

Свето евхаристијско сабрање у цркви Светих Апостола Петра и Павла у Винчи - Епископ Нектарије: Будимо храбри као жене Мироносице (ФОТО)

Будимо као жене Мироносице - без страха и смели. Оне су пришле да помажу озлоглашеног у јеврејском народу у том времену и нису уопште имале страха то да ураде, док су ученици били застрашени, затворени у једну собу, јер су већ тада почели да гоне апостоле и следбенике. Будимо смели, будимо храбри као жене Мироносице, да оне увек буду пред нама у свакој врлини. Усавршавајмо се у врлинама, будимо истински хришћани и вршимо свете Божије заповести, рекао је Епископ Нектарије у литургијској беседи, у недељу 30. априла 2023. године.

ТВ Храм

У цркви Светих Апостола Петра и Павла у Винчи, Његово Преосвештенство Епископ јегарски г. Нектарије, викар Патријарха српског, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у недељу Мироносица, 30. априла 2023. године.

Епископу Нектарију саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У архипастирској беседи, говорећи о женама Мироносицама које су прве чуле најрадоснију вест, Преосвећени Епископ је рекао да треба да се поучимо да као жене Мироносице будемо без страха и смели. Оне су пришле да помажу озлоглашеног у јеврејском народу у том времену и нису уопште  имале страха то да ураде, док су ученици били застрашени, затворени у једну собу, јер су већ тада почели да гоне апостоле и следбенике. Будимо смели, будимо храбри као жене Мироносице, да оне увек буду пред нама у свакој врлини. Усавршавајмо се у врлинама, будимо истински хришћани и вршимо свете Божије заповести.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести