СУБОТА, 7. 9. 2024 - 13:00

Извор: ТВ ХРАМ

25. година хуманитарног рада Фонда дијаспора за матицу

У суботу 7. септембра 2024.г. у Парохијском дому Храма Светог Саве на Врачару одржана је свечана седница скупштине Фонда дијаспора за матицу којој је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ јегарски и изабрани лондонски и великобританско-ирски г. Нектарије. Међу оснивачима Фонда су митрополит бачки др Иринеј Буловић, академик Дејан Медаковић, председник САНУ, Борка Вучић, реномирани банкар и министарка у Савезној влади, др. инж. Милоје Милићевић, проналазач и велики хуманиста, из Берлина, инж. Милутин Мркоњић, проф. др Миливоје Павловић, Живадин Јовановић, и други. На седници било је говора о раду Фонда у протеклој години (између две скупштине) као и будућим плановима.

ТВ Храм
ТВ Храм

Највише расположивих средстава Фонда утрошено је у решавање хуманитарних потреба српског народа у Покрајини Косово и Метохија  за набавку основних животних намирница као и за Народне кухиње на Косову и Метохији, чије услуге користи преко 2.500 најсиромашнијих људи у Покрајини чији рад организује  Хуманитарна организација „Мајка девет Југовића“, под покровитељством рашко-призренске Епархије СПЦ.

Било је речи о потешкоћама са којима се Фонд свакодневно сусреће с обзиром да број молби за помоћ које Фонд добија, далеко превазилази могућности Фонда да се реши свака молба.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести