ПЕТАК, 2. 8. 2024 - 09:55

Извор: TВ ХРАМ

Слава храма Светог пророка Илије у Миријеву - Епископ Нектарије: Свети и велики људи нам показују какви треба да будемо (ФОТО/ВИДЕО)

Свети и велики људи нам показују какви ми треба да будемо. Ми смо позвани да будемо ревносни у Господу Христу, да будемо верни Христу и да верујемо у Њега као у истинитог Бога, да никада не скрећемо, јер много је идола данас око нас, много је онога што одвлачи нашу пажњу од Бога и црквеног живота, рекао је Епископ Нектарије у беседи, 2. августа 2024. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ јегарски и изабрани Епископ лондонски и великобританско-ирски Г. Нектарије служио је свету архијерејску Литургију на празник Светог пророка Илије - Илиндан, 2. августа 2024. године у цркви посвећеној овом светитељу у Миријеву.

Епископу Нектарију саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да је Свети пророк Илија био велики угодник Божији, а ти велики угодници Божији, као што смо чули у данашњем Јеванђељу - Господ чује глас њихов. Чује га зато што су живели као анђели, чује га зато што су победили овоземаљске страсти и слабости, победили су овоземаљске страсти и слабости, победили су све оно што нас вуче ка земљи. Свети и велики људи нам показују какви ми треба да будемо. Ми смо позвани да будемо ревносни у Господу Христу, да будемо верни Христу и да верујемо у Њега као у истинитог Бога, да никада не скрећемо, јер много је идола данас око нас, много је онога што одвлачи нашу пажњу од Бога и црквеног живота.

На крају свете Литургије извршен је литијски опход око храма, а затим су освештани славски дарови поводом храмовне славе.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести