НЕДЕЉА, 4. 8. 2024 - 11:34

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Нектарије у цркви Свете Тројице у Земуну: Љубав и врлине су дар од Господа (ФОТО/ВИДЕО)

Ми треба да схватимо у овом животу да нисмо ништа посебно, јер у овом свету човек стално измишља о себи неке ствари, фантазије, како смо ми заслужни за нешто. А у ствари, како каже у Василијевој молитви коју читамо у току Часног поста – ми на овој земљи ништа добро нисмо учинили. И оно што смо мало учинили доброга, то је заслугом јер нам је Господ дао да некоме помогнемо или да некога утешимо. Сва љубав и све доброте и врлине су дарови које ми добијамо од Господа нашег и Њему једином приличи хвала и слава, рекао је Епископ Нектарије у беседи, 4. августа 2024. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ јегарски и изабрани Епископ лондонски и великобританско-ирски Г. Нектарије началствовао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Свете Тројице у Земуну, у шесту недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Свету Марију Магдалину - Благу Марију, 4. августа 2024. године.

Епископу Нектарију саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству бројног верног народа.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је рекао да ми треба да схватимо у овом животу да нисмо ништа посебно, јер у овом свету човек  стално измишља о себи неке ствари, фантазије, како смо ми заслужни за нешто. А у ствари, како каже у Василијевој молитви коју читамо у току Часног поста – ми на овој земљи ништа добро нисмо учинили. И оно што смо мало учинили доброга, то је заслугом јер нам је Господ дао да некоме помогнемо или да некога утешимо. Сва љубав и све доброте и врлине су дарови које ми добијамо од Господа нашег и Њему једином приличи хвала и слава.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести