НЕДЕЉА, 18. 8. 2024 - 13:00

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Нектарије у цркви Светог Атанасија Великог: Господ нас непрестано враћа на пут спасења (ФОТО/ВИДЕО)

Ми који себе називамо хришћанима много пута одступамо од онога што говоримо да јесмо, чинећи дела која нису достојна Бога Истинитога, по нашој слабости, страстима које нас вуку ка земљи. Доста пута посустајемо, а Господ непрестано чини све оно што би нас вратило на пут спасења, на пут Царства небеског, рекао је Епископ Нектарије у беседи, 18. августа 2024. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ јегарски и изабрани Епископ лондонски и великобританско-ирски Г. Нектарије служио је свету архијерејску Литургију у Осму недељу по Духовима, 18. августа 2024. године у цркви Светог Атанасија Великог у насељу Плави хоризонти.

Епископу Нектарију саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

Поучавајући сабране беседом, Преосвећени Епископ Нектарије је рекао да као што смо чули у Светом Јеванђељу, Господ чини чудеса како би свом народу показао пут спасења, коме да верују и коме да се обрате. Прошле недеље слушали смо Свето Јеванђеље о слепима и порука тог Јеванђеља је била – без Христа у нашем животу шта год радили, како год живели, ако Христа немамо испред себе бићемо слепи, бићемо болесни. У данашњем Јеванђељу Свети апостол и јеванђелист Матеј нам продубљује ту мисао, да без Христа јесмо и болесни и слепи, али смо и гладни и жедни. Наиме, ми који себе називамо хришћанима много пута одступамо од онога што говоримо да јесмо, чинећи дела која нису достојна Бога Истинитога,  по нашој слабости, страстима које нас вуку ка земљи. Доста пута посустајемо, а Господ непрестано чини све оно што би нас вратило на пут спасења, на пут Царства небеског.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести