СУБОТА, 24. 8. 2024 - 11:23

Извор: Епархија ваљевска

Епископ Исихије на промоцији нових подофицира Војске Србије

Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Исихије присуствовао је свечаности промоције подофицира Војске Србије у петак 23. августа у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву. Посебна част том приликом указана је најуспешнијим водницима са највишим просечним оценама током трајања курса, а министар одбране у Влади Србије г. Братислав Гашић, честитајући подофицирима, поручио им је да су њихов изглед, став, држање, понашање и знање мера за сваког војника који треба да се угледа на њих.

Епархија ваљевска

 У професионалну службу у Војсци Србије на неодређено време примљено је на свечаности у ваљевској касарни деведесет слушалаца Прве класе курса за подофицире из редова грађанства и деведесет три кандидата Двадесет треће класе основног курса за подофицире. Посебно су похваљени најуспешнији појединци међу њима. Честитајући новим подофицирима, министар Гашић је истакао да су они стуб и темељ српске војске, образац војника, те да су њихов изглед, став, држање, понашање и знање мера за сваког војника који треба да се угледа на њих. Позвани су на стално усавршавање и надградњу сопственог знања, а инспирацију имају у својим славним претходницима, пре свега у нареднику Милунки Савић, по којој носи име Центар за обуку и усавршавање подофицира. Овај центар је основан у јуну 2010. године и у њему је обучено више од 2 500 подофицира. 

       У склопу свечаности приређен је и кратак културно-уметнички програм у којем је учествовао КУД „Крушик“, а посебан тренутак било је традиционално бацање капа увис, чиме су нови подофицири на симболичан начин завршили још једну етапу у свом учењу.

Епархија ваљевска
Епархија ваљевска
Епархија ваљевска

Повезане вести

Вести