СРЕДА, 16. 10. 2024 - 14:40

Извор: TV Hram

Епископ Доситеј у молитвеној прослави Сабора свих Светих

 Са благословом Патријарха српског Порфирија, Епископ липљански Доситеј је 15. октобра 2024. године у грчком граду Верији, у коме је проповедао Свети Апостол Павле, започео учешће у молитвеној прослави Сабора свих Светих и 112. годишњице ослобођења овог града од Турака, известила је Митрополија Верије, Наусе и Камбаније.

Посебну ноту двострукој прослави даје и навршених тридесет година службе Високопреосвећеног Митрополита Пантелејмона на челу ове Митрополије. Данашњој Литургији и свечаној паради поводом ослобођења Верије присуствовали су и председник Грчке, Катерина Сакеларопулу, затим представник Владе Грчке, заменик министра унутрашњих послова г. Константину Ђулекас, локалне политичке и војне власти и побожни верници.

На вечерњој служби је началствовао Високопреосвећени Митрополит Месиније Хризостом, а поред домаћина, Митрополита Пантелејмона и Епископа липљанског Доситеја саслуживало је више Митрополита и Епископа Грчке Православне Цркве. Током вечерње службе, на поклоњење сабранима су изнесене свете мошти св. апостола Павла, св. Сосипатра из Верије, св. Антонија, заштитника Верије, св. Јерусалима и св. Луке кримског и симферопољског.

Повезане вести

Вести