ПОНЕДЕЉАК, 14. 10. 2024 - 10:21

Извор: Карловачка богословија

Завршне свечаности тродневне научне конференције

Како је у свом слову напоменуо Светејши Патријарх Порфирије, окупљени око Свете Литургије најбоље разумевамо и богословље и живот Цркве, што је и основни и крајњи смисао свих богословских школа.

Због тога је научна конференција Српска црквена просвета - 230 година Карловачке богословије завршена Светом Архијерејском Литургијом којом је началствовао Митрополит Китруса, Катеринија и Платамона Господин др Георгије уз саслужење Митрополита сремског Господина Василија и бројно свештенство из наше бројних помесних цркава.


На крају Евхаристијског сабрања Митрополит Василије је на молитвено сећање и као знак јединства митрополиту китруском Георгију даровао панагију. Високопреосвећана господа Митрополити су се кратко обратили. Владика Василије се захвалио на доласку Митрополиту Георгију, те подсетио на значај одржане конференције у Богословији која чува традицију дугу 230 година. Владика Георгије се захвалио на позиву и гостопримству у Карловачкој богословији, те упутио позив да је наш народ увек добродошао у Јеладској Православној Цркви..


На самом крају уприличена је заједничка трпеза љубави за све учеснике конференције, професоре и богословце нашег Училишта.


У миру и слози, разишли су се учесници овог лепог скупа, радујући се братској љубави и богољубљу које се осетило сва три дана у Богословији у Сремским Карловцима.

Повезане вести

Вести