НЕДЕЉА, 13. 10. 2024 - 18:02

Извор: TВ ХРАМ

Патријарх Порфирије у Епархији нишкој

Поводом доласка Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија и Његовог Блаженства Архиепископа охридског и македонског г. Стефана у Епархију нишку, у Саборном храму Силаска Светог Духа на Апостоле у Нишу, 13. октобра 2024. године служен је свечани чин доксологије.

Предстојатељe Српске Православне Цркве и Охридске Архиепикопије – Македонске Православне Цркве у Саборном храму у Нишу дочекао је Митрополит нишки г. Арсеније, заједно са свештенством, монаштвом и верним народом Епархије нишке.

Свечанoм чину доксологије, који је служио игуман манастира Суково Серафим, поред Патријарха Порфирија и Архиепископа Стефана, молитвено су присуствовали Митрополити: нишки Арсеније, дебарско-кичевски Тимотеј и преспанско-пелагонијски Петар и Епископи: пакрачки и славонски Јован, будимљанско-никшићки Методије и викарни епископ хераклејски Климент.

* * *

Подсећамо, на празник Покрова Пресвете Богородице, Патријарх Порфирије и Архиепископ Стефан служиће свету Литургију у Богородичином Манастиру у Ђунису са почетком у 9 часова. Дочек архијереја у порти Манастира биће уприличен у 8.30 часова.

Повезане вести

Вести