СРЕДА, 2. 10. 2024 - 16:57

Извор: TВ ХРАМ

“Вече руске културе” на Православном богословском факултету Универзитета у Београду

“Вече руске културе” одржано је у среду, 2. октобра 2024. године на Православном богословском факултету Универзитета у Београду. Посетиоци су имали прилику да уживају у стиховима руске духовне, народне и родољубиве музике из различитих епоха, у руској игри, као и фото-изложби о природи Руског севера.

На овим вечерима представници Православног универзитета Светог Тихона из Москве изложиће извештаје о својој земљи и њеној култури, као и о вековном пријатељству братских народа Србије и Русије.

“Вечери руске културе” део су пројекта грантова Свето-Тихоновског фонда за подршку православном образовању под називом “Руско-српско пријатељство: историјске, културне и духовне везе у песмама омладине – ка стогодишњици Руске Цркве Свете Тројице у Београду”. Професори и студенти Православног универзитета Светог Тихона посетиће светиње и градове, културно-просветитељске и образовне установе у Србији. Међу њима су Православни богословски факултет Универзитета у Београду, Богословија Светог Арсенија у Сремском Карловцима, Матица Српска, Руска црква Свете Тројице у Београду, манастири Жича, Студеница и др.

Повезане вести

Вести