ЧЕТВРТАК, 12. 9. 2024 - 21:37

Извор: ТВ Храм

Отворен фестивал хришћанске културе у Зајечару (ФОТО)

Његово Високопреосвештенство Архиепископ и Митрополит тимочки г. Иларион отворио је данас 12. септембра 2024. године, девети Фестивал хришћанске културе у порти Саборне цркве Рођења Пресвете Богородице у Зајечару.

ТВ Храм


Отварању фестивала хришћанске културе и фестивала духовно-докуменарног филма присуствовало је бројно часно свештенство и богољубиво монаштво, као и бројни верни народ који је дошао и увеличао овај догађај.

Након отварања фестивала и богоугодног појања хора Саборног храма из Зајечара, присутни су могли да уживају у монодрами Светог владике Николаја Велимировића коју је произнео истакнути драмски уметник Петар Божовић.

Током  трајања фестивала , Зајечарци и њихови гости моћи ће да погледају неколико интересантних филмова у духу хришћанске културе, имаће прилике да присуствују промоцијама нових књига, да уживају у вечерима хорске музике, али и концерту који ће бити одржан за све присутне.

Осим у порти и у Саборној цркви, програми ће бити приређивани и у Гостопримници, на касноантичком локалитету Феликс Ромулијана и у Народном музеју.

Круна овог фестивала јесте велики празник Рођење Пресвете Богородице - Мала Госпојина, којим се и завршава ова манифестација.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

 
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести