ПЕТАК, 12. 7. 2024 - 09:17

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Иларион богослужио у Врчину: Наш темељ је Христос (ФОТО/ВИДЕО)

Када је човек слаб, онда је у њему Христос јак. Када ми капитулирамо и кажемо - Слаби смо, не можемо, онда дајемо простор Христу да буде ту. Онда откривамо у ствари да је у нама темељ Христос, рекао је Епископ Иларион у беседи, 12. јула 2024. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ новобрдски Г. Иларион предстојао је на светом евхаристијском сабрању на празник Светих апостола Петра и Павла - Петровдан, 12. јула 2024. године, у цркви посвећеној данашњем празнику у Врчину.

Епископу Илариону саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да када је човек слаб, онда је у њему Христос јак. Када ми капитулирамо и кажемо - Слаби смо, не можемо, онда дајемо простор Христу да буде ту. Онда откривамо у ствари да је у нама темељ Христос. И Апостол Павле, он је једини примљен у то коло апостола. Били су апостоли који су били уз Христа, једино се то коло једном отворило примило Пвала и затворило. Нека бисмо се ми сабирали у Свету Цркву Христову будући свесни да мора да постоји први који ће да нас поведе. Ето Патријарха пред нама, нека би његов благослов био са овим местом, са оцима, са свима вама, а да још на многе и благе године прослављамо Првоврховне Апостоле Петра и Павла.

После свете Литургије извршен је литијски опход око храма, а затим су освештани славски дарови поводом храмовне славе.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести