ПЕТАК, 5. 7. 2024 - 19:31

Извор: ТВ ХРАМ

Свечана додела ордена Свете мајке Анастасије у Крипти Храма Светог Саве на Врачару

Његово Преосвештество Епископ топлички г. Петар, викар Његове Светости, присуствовао је свечаној додели ордена Свете мајке Анастасије вишедетним породицама са простора Србије, Републике Српске и Црне Горе у петак, 5. јула 2024.г, у крипти спомен-храма Светог Саве на Врачару. Поред Епископа Петра присуствовало је свештенство и представници политичког и културног јавног живота. Фондација Дајана Пауновић трећу годину за редом додељује орден као и финансијску подршку за мајке које су родиле троје и више деце. Тежња ове фондације јесте да пружи заслужено друштвено признање за њихов несебични допринос и да овај свечани чин постане традиција која ће развијати и ширити свест о важности породице.

ТВ Храм

Епископ Петар је обраћајући се присутнима пренео благослов Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија и истакао значај мајчинства где је као за пример говорио о Пресветој Богородици. Такође, пожелео је да нам Света Анастасија, мајка Светог Саве, буде пример и заштитница.

ТВ Храм
ТВ Храм

Ову свечаност увеличало је појање Дечијег хора Славујчићи при Храму Светог Саве под руководством Сестара Гобовић који је изводио духовну и традиционалну музику.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести