ПОНЕДЕЉАК, 24. 6. 2024 - 12:28

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Иларион богослужио у цркви Свете Тројице у Заклопачи: Живот је јединство различитости (ФОТО)

Живот се рађа из јединства заједничког живота неких који су различити. Живот је јединство различитости. Сам наш Господ Бог је један Бог Отац, али и у Њему самом постоји разлика. Син се разликује од Оца, постоји нека разлика, та ипостасна својства, личносна својства постоје која свака ипостас има и која су различита. Ми не можемо до краја да разумемо ту тајну, али знамо да Син није Отац и да Дух Свети није Син и није Отац. А живот је када су они који су различити заједно и једно, рекао је Епископ Иларион у беседи, 24. јуна 2024. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион служио је на Духовски понедељак, 24. јуна 2024. године, свету архијерејску Литургију у цркви Свете Тројице у Заклопачи  уз саслужење свештенства и ђаконства и молитвеном присуству верног народа Божијег. 

У беседи, Преосвећени Епископ је рекао - Чујете како Апостол говори да треба да будемо практично рођени за нови живот, да ходимо у светлости, да одустанемо од дела тема. Да би се живот десио и да би се десило оно за шта се узмолимо треба да су сабрана два или три на једном месту. То је занимљива тајна. Није живот само у једноме. Тако се и живот рађа, дете се рађа од оца и од мајке. Не може само од једног. Иако људи сада са тиме експериментишу, не знамо куда ће то да нас доведе, али и тада и то је опет неки отац и нека мајка. Не може другачије. Живот се рађа из јединства заједничког живота неких који су различити. Живот је јединство различитости. Сам наш Господ Бог је један Бог Отац, али и у Њему самом постоји разлика. Син се разликује од Оца, постоји нека разлика, та ипостасна својства, личносна својства постоје која свака ипостас има и која су различита. Ми не можемо до краја да разумемо ту тајну, али знамо да Син није Отац и да Дух Свети није Син и није Отац. А живот је када су они који су различити заједно и једно.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести