ПЕТАК, 21. 6. 2024 - 12:02

Извор: TВ ХРАМ

Патријарх Порфирије стигао у Епархију диселдорфску и немачку (ФОТО)

Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије стигао је у петак, 21. јуна 2024. године у посету Епархији диселдорфској и немачкој. На аеродрому у Хамбургу, Патријарха Порфирија дочекао је Његово Високопреосвештенство Архиепископ берлински и Митрополит немачки Г. Григорије заједно са Његовим Преосвештенством Епископом хумским Г. Јованом, свештенством храма Светог Архангела Михаила у Хамбургу: протојерејем Синишом Вујасиновићем, протојерејем Алексом Милинковићем и јерејем Милутином Марићем и председником црквене општине у Хамбургу. Потом је уследио обилазак Хамбурга и посета Филхармонији у Хамбургу.

ТВ Храм

У поподневним часовима Патријарх Порфирије је заједно са Његовим Високопреосвештенством Архиепископом берлинским и Митрополитом немачким Г. Григоријем, Преосвећеном Господом Епископима: вашингтонско-њујоршким и источноамеричким Иринејем и хумским Јованом и пратњом коју чине: архимандрит Нектарије (Ђурић), главни секретар Светог Архијерејског Синода; ђакон Драган Радић, професор Православног богословског факултета у Београду; ђакон Радомир Врућинић, ректор Богословије Светог Саве у Београду; ипођакон Владимир Јелић, управник Патријаршијског двора у Београду;  и чтечеви Павле Јовановић и Андреј Јелић, посетили су најстарију протестантску цркву Светог Михаила у Хамбургу. 

Патријарха Порфирија примили су старешина светоархангелског храма пастор др Александар Редер и бискуп гђа Кирстен Ферс.

* * *

У Храму Светог архангела Михаила у Хамбургу у суботу, 22. јуна у 17.30 часова биће служен свечани чин доксологије. Раније током дана, у 11.15 часова, Патријарх Порфирије служиће парастос на гробљу Олсдорф, када ће бити додељена парцела у Хамбургу за потребе сахрањивања парохијана. Сутрадан, 23. јуна Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије служиће свету архијерејску Литургију са чином великог освећења храма Светог архангела Михаила у Хамбургу, са почетком у 9.30 часова. Дочек Његове Светости биће уприличен у 9 часова.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести