СУБОТА, 15. 6. 2024 - 20:01

Извор: МИСИОНАРСКО ОДЕЉЕЊЕ АЕМ

Ванредно саопштење за јавност Мисионарског одељења Архиепископије београдско-карловачке

Убрзо по објави Саопштења за јавност Мисионарског одељења Архиепископије београдско-карловачке, које се тиче отказивања трибине под називом „Пол и род – једна или две стварности, сагласје или могућност сукоба са самим собом“, контактирани смо од стране службеника Секретаријата за културу града Београда. Разговор је вођен са циљем да се отклоне све недоумице у вези са одржавањем трибине. У усменом разговору смо добили објашњење да трибина није отказана, већ да је било речи о њеном одлагању из техничких разлога.


У доброј вери прихватамо реч службеника Секретаријата за културу града Београда и Дома омладине Београда. Мисионарско одељење не жели даљу поларизацију око ове теме, већ проналажење најбољег решења за настали проблем, у складу са афирмацијом културе дијалога која је потребна сваком, па и нашем друштву. Да би се отклонила свака врста подозрења и недоумице, постигнута је сагласност да је у општем интересу најбоље решење да се трибина одржи у Дому омладине Београда, онако како је то почетно и планирано, у првобитном термину и сали. 
Овом приликом изражавамо захвалност службеницима Секретаријата за културу града Београда на брзој реакцији и помоћи да се овај проблем превазиђе на најбољи могући начин – дијалогом.

Мисионарско одељење Архиепископије београдско-карловачке
У Београду, 15. јун 2024. 

ТВ Храм

     
 

Повезане вести

Вести