НЕДЕЉА, 2. 6. 2024 - 14:02

Извор: Храм Светог Саве

Епископ Стефан у Недељу Самарјанке богослужио у Храму Светог Саве (ФОТО)

У Пету Недељу после Васкрса у Храму Светог Саве на Врачару, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, началствовао је 2. јуна 2024. г. светим евхаристијским сабрањем, уз саслужење братства светосавског Храма и оца Никанора из манастира Липља, а у присутву верног народа.

Храм Светог Саве

После прочитаног еванђелског зачала пригодном беседом обратио се верном народу отац Бранислав речима:

“Васкрсењем Христовим, смрт је побеђења, а Господ је пре свога страдања, проповедајући Еванђеље Царства, показао ученицима да сви могу да се спасу, а услов је само да верују у Њега. Данас смо чули причу у којој Христос води дијалог са женом из Самарије, а знамо да Јерврејима није био дозвољен контакт са људима из тих крајева. Једни друге су заобилазили што су даље могли. А Господ управо започиње разговор са женом из Самарије дајући јој да пије са извора и кроз њихов разговор видимо да Христос свима да је могућност да постану причасници Дарова. Он самог Себе даје да би смо и ми пили са извора воде живе, а тај извор имамо и ми данас и извире у Цркви Његовој.” – истакао је отац Бранислав у својој беседи.

Мноштво верног народа и деце приступило је светом причешћу, што је и смисао овог литургијског сабрања. На крају литургије прота Ненад, позвао је све присутне да дођу на славу града Београда, на Спасовдан, да се молитвено окупимо у 18:00 часова испред Вазнесенске цркве и да кренемо у литију до Храма Светог Саве, молећи Господа да нам да милост.

Храм Светог Саве
Храм Светог Саве
Храм Светог Саве
Храм Светог Саве
Храм Светог Саве
Храм Светог Саве
Храм Светог Саве
Храм Светог Саве

Повезане вести

Вести