СУБОТА, 24. 8. 2024 - 11:06

Извор: Мисионарско одељење Архиепископије београдско-карловачке

Најава предавања „Уметници и хришћанство“ на енглеском језику

Да ли сте знали да се Моцарт, као дечак од 14 година, молио сваки дан и да је правио молитвене спискове које би узимао од верника у окружењу? А да би Хендл завршио у дужничком затвору да, услед непредвиђених околности, није био принуђен да састави ораторијум Месија, што је на стотине сиромаха спасило сигурног утамничења?

Мисионарско одељење Архиепископије београдско-карловачке

Да ли сте знали да су Бахова најбоља дела настајала у време поста? Шта је то давало толику снагу Јохану Себастијану Баху да је, у тоталном слепилу после операције оба ока, био у стању да пружи утеху својој супрузи Ани, да не би пала у очајање због његовог тешког стања? Зашто је Шопеново срце сахрањено у цркви Часног Крста у Кракову? Све то и много чега другог, чућемо од проф. Марине Милић Радовић током предавања на тему Уметници и хришћанство, које ће у оквиру редовног циклуса предавања на енглеском језику бити одржано у четвртак 29. августа 2024. г. у 19 часова. Предавање ће се одржати у просторијама Мисионарског одељења, у парохијском дому Храма Светог Александра Невског у Београду (ул. Цара Душана 63 б). Улаз је слободан.

Марина Милић Радовић, професор камерне музике на новосадској Уметничкој академији, је призната пијанисткиња која је 19 година живела у Лондону. Снимила је две плоче које је Рик Вејкман продуцирао ; има статус признатог BBC Radio 3 уметника, као и ексклузивног “Стенвејовог уметника”; основала је Фондацију “Лаза Костић” у Лондону 1991. Последњих двадесет година професорка Марина Милић Радовић живи и ствара у Новом Саду.

Изузетни примери живе вере великих музичара и уметника су свакако били велики ослонац у вери нашег предавача који је позван да отвори нову сезону NevskyTalks рaзговора о хришћанској вери у организацији Мисионарског одељења Архиепископије београдско-карловачке.

Повезане вести

Догађаји