ПОНЕДЕЉАК, 19. 8. 2024 - 14:50

Извор: TВ ХРАМ

Преображење Господње у Загребу - Епископ Кирило: Преобразимо наш живот по Јеванђелским заповестима (ФОТО)

Саобразимо и преобразимо наш живот по Јеванђелским заповестима. Немојмо да будемо хришћани само по имену, немојмо да будемо хришћани само у току Литургије док смо у цркви, а после да живимо као незнабошци. Него, свој читав живот саобразимо, преобразимо Јеванђелским заповестима и радимо оно што је Христу угодно, рекао је Епископ Кирило у беседи, 19. августа 2024. године.

ТВ Храм


Светом архијерејском Литургијом коју је служио Његово Преосвештенство Епископ буеносајрески и јужно-централноамерички и администратор Митрополије загребачко-љубљанске Г. Кирило свечано је прослављена храмовна слава Саборног храма у Загребу - Преображење Господње, 19. августа 2024. године.

Епископу Кирилу саслуживало је свештенство и свештеномонаштво, у молитвеном присуству верног народа.

У беседи, Преосвећени Епископ је рекао да треба да саобразимо и преобразимо наш живот по Јеванђелским заповестима. Немојмо да будемо хришћани само по имену, немојмо да будемо хришћани само у току Литургије док смо у цркви, а после да живимо као незнабошци. Него, свој читав живот саобразимо, преобразимо Јеванђелским заповестима и радимо оно што је Христу угодно. Ако је Он Женик наше душе, а јесте - Света Тројица, онда невеста душа ради оно што је угодно њеном Женику.

На крају свете Литургије освештани су славски дарови и извршен је чин освећења плодова винограда.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести