НЕДЕЉА, 11. 8. 2024 - 10:54

Извор: ТВ Храм

Епископ Алексеј богослужио у цркви Покрова Пресвете Богородице: Христос стално долази са жељом да уђе у наше срце (ФОТО)

Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је данас 11. августа свету архијерејску Литургију у цркви Покрова Пресвете Богородице на Звездари.

ТВ Храм

Епископу Алексеју саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке у молитвеном присуству верног народа.

Епископ  Алексеј је у својој беседи истако да је данас диван дан, јер смо се сабрали у овом двином храму који је под заштитом под Богородице, под њеним покровом.

"Увек постоје две врсте људи, они који се радују Господу и радују се добром и они који су злуради, и то ће тако бити све до краја света. Наша је брига друга, како ми да се радујемо Христу, како ми да отворимо врата Христу, како ми да повичемо "Помилуј нас сине Давидов" јер проблем је нашег духовног слепила које настаје грехом, а нема дана да човек не загреши. Зато, као поменути слепци, макар бауљали, кад чујемо да Христос пролази а умом треба да чујемо увек, јер Он стално долази са жељом да уђе у наше срце а ми да чујемо то куцање и Његову жељу да уће у наше срце, јер Он неће ако ми то не желимо. Поштује нашу слободу, јер нас је створио, имамо слободу избора", рекао је, између осталог, Епископ Алексеј.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести