ПЕТАК, 12. 7. 2024 - 09:13

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Алексеј богослужио у Котежу: Покајањем се састављају мостови душе (ФОТО/ВИДЕО)

Христос није бирао учене, није бирао добре и чисте, него управо оне са проблемима, па је њих направио ловцима душа људских. Видите шта Христос може да учини, а шта тек нама може да учини, то јест да нам помогне да се покајемо, да се зацелимо духовно. Душа се цепа грехом, а покајањем се мостови душе састављају, рекао је Епископ Алексеј у беседи, 12. јула 2024. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Алексеј, викар Патријарха српског, на празник Светих апостола Петра и Павла - Петровдан, 12. јула 2024. године, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у цркви посвећеној данашњем празнику у Котежу.

Епископу Алексеју саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је рекао да Христос није бирао учене, није бирао добре и чисте, него управо оне са проблемима, па је њих направио ловцима душа људских. Видите шта Христос може да учини, а шта тек нама може да учини, то јест да нам помогне да се покајемо, да се зацелимо духовно. Душа се цепа грехом, а покајањем се мостови душе састављају. Па и ми да се покајемо и зацелимо, а у томе нека нам помогну покровитељи ове свете цркве, Свети Апостол Петар и Свети Апостол Павле.

После свете Литургије освештани су славски дарови поводом храмовне славе.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести