НЕДЕЉА, 12. 5. 2024 - 12:30

Извор: ТВ Храм

Епископ Доситеј богослужио у цркви Св. Вере, Наде, Љубави и мајке им Софије на Новој Галеници: Бог је човека створио за вечност (ФОТО)

На празник Светог Василија Острошког у недељу 12. маја Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у цркви Свете Вере, Наде, Љубави и мајке им Софије на Новој Галеници.

ТВ Храм


Преосвећеном Епископу саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке у молитвеном присуству бројног верног народа.

Протојереју Зорану Перковићу је током свете Литургије уручен напрсни крст за заслуге и тиме је узведен у чин ставрофора.

Епископ Доситеј је у својој беседи подсетио да славимо Светлу недељу коју празнујемо као један дан,   најсветлији празник наше православне хришћанске вере, Васкрсење Господа Бога и спаса нашега, који је својим крсним страдањем и Васкрсењем победио највећег непријатеља рода људског а то је смрт.

"Бог човека и није створио за смрт, него га је створио за бесмртност. Таква је воља Господња била од самога почетка, и пре него што нас је створио то је Бог имао у своме плану.  Стварио нас је за живот, сама чињеница да нас је обдарио ликом својим, да човек у себи носи лик Божији, да је душа човекова боголика, само то говори да човек није створен за смрт,  није створен за привремено него за вечно. Јер Бог је вечан па и онај који је створен по лику Његовом, не може бити пролазан", поучио је Епископ Доситеј.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

 
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести