НЕДЕЉА, 5. 5. 2024 - 13:00

Извор: TВ ХРАМ

Васкрс у манастиру Драганац - Епископ Иларион: Онако како је драганачка, Светоархангелска обитељ васкрсла, тако је наш Господ Христос васкрсао (ФОТО)

Нека би светлост Христовог васкрсења сијала сваког дана у срцима вашим и да можете свакога дана да кажете другоме, своме брату, сестри – Христос Васкрсе. То је наш живот, то је наше исповедање, око тога се сабрасмо, тиме и ова светиња живи, тиме и ова светиња васкрсава. Ово што смо овде данас, то је сведочанство Васкрслог Христа. Онако како је драганачка, Светоархангелска обитељ васкрсла, тако је наш Господ Христос васкрсао, рекао је Епископ Иларион у беседи, 5. маја 2024. године.

ТВ Храм

У манастиру Драганац, Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викарни Епископ Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију на празник Васкрсења Господа Исуса Христа - Васкрс, 5. маја 2024. године.

Епископу Илариону саслуживало је свештеномонаштво, у молитвеном присуству братства манастира Драганац и верног народа.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је честитао празник и пожелео да нам живот буде оно што сада живимо – сабрали смо се овде око светлог Христовог Васкрсења и нека бисмо га што дубље свакога дана осећали, да се приближавамо Њему и Његовом вечном животу, зато што је Он нама даровао себе, није могао више да нам дарује од себе самог. Кроз Њега самог дао нам је живот вечни. Од нас зависи да ли ћемо ми тај живот вечни својим срцем да осетимо. Нека би наше унутрашње слово које приносимо Богу додиривало Логос Божији који је унутра у нама, тамо где престаје наше биће и где почиње Бог. Нека би све у нама било лоше, и нека би све у нама биле рушевине и пропаст, али испод тих рушевина нека бисмо дошли до Живога Господа Христа који је моћан да нас изведе из нашег гроба. Нека би светлост Христовог васкрсења сијала сваког дана у срцима вашим и да можете свакога дана да кажете другоме, своме брату, сестри – Христос Васкрсе. То је наш живот, то је наше исповедање, око тога се сабрасмо, тиме и ова светиња живи, тиме и ова светиња васкрсава. Ово што смо овде данас, то је сведочанство Васкрслог Христа. Онако како је драганачка, Светоархангелска обитељ васкрсла, тако је наш Господ Христос васкрсао.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести