СУБОТА, 18. 5. 2024 - 14:59

Извор: СПЦ

Свечана академија у част јубилеја Преподобног Јустина Ћелијског

Поводом облежавања 130 година од рођења, 45 година од упокојења и 10 година од преноса моштију Преподобног оца нашег Јустина Ћелијског, Српска Православна Црква организује 19. маја 2024. године свечану академију у Позоришту на Терзијама са почетком у 19.00 часова.

СПЦ

Свети Архијерејски Синод је одлучио да у време заседања Светог Архијерејског Сабора, што је само по себи празник пуноће и јединства Цркве, ова годишњица буде прослављена у престоници васцелог Српства свечаном академијом чија ће круна свакако бити беседа Његовог Преосвештенства Епископа бачког г. Иринеја о свом духовном оцу, Преподобном ави Јустину.

У богатом програму, у продукцији Информативне службе Српске Православне Цркве и Продукције Епархије бачке, учестоваће: хор Богословије Светог Саве под управом проф. Бранка Тадића и драмски уметници Андреј Шепетковски, Ђорђе Крећа и Милена Јакшић.

Позивамо верни народ првопрестоног Београда да присуствује свечаности у част великог Божјег угодника из рода српског и једног од највећих православних богослова савременог доба.

Улаз је слободан. Добро дошли!

Повезане вести

Вести