ПЕТАК, 17. 5. 2024 - 20:02

Извор: ТВ ХРАМ

Патријарх Порфирије отворио изложбу "Преподобни Јустин Ћелијски – Ризница духа и премудрости" (ФОТО/ВИДЕО)

После литургијских и културних свечаности које су ове године поводом обележавања 130 година од рођења, 45 година од упокојења и 10 година од преноса моштију Преподобног оца нашег Јустина Ћелијског одржане у Врању – родном граду Светог, у манастиру Ћелије – месту његовог подвига, као и у Ваљеву, Свети Архијерејски Синод је одлучио да се у спомен на великог духовника и једног од највећих теолога двадесетог столећа организују прикладни програми и у престоном Београду.

ТВ Храм

Програм је почео 17. маја 2024. године у атријуму Музеја Српске Православне Цркве изложбом "Преподобни Јустин Ћелијски – ризница духа и премудрости" коју је отворио Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, у присуству архијереја окупљених на редовном заседању Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве, свештенства и свештеномонаштва, као и бројних  поштовалаца дела Преподобног оца нашег Јустина Ћелијског.

Током пригодног уметничког програма беседио је Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Исихије.

* * *

Подсећамо, у недељу, 19. маја, у Спомен-храму Светог Саве на Врачару, како је предвиђено програмом прославе, Светејши Патријарх г. Порфирије ће служити свету Литургију уз саслужење свих отачаствених архијереја.

Истог дана, са почетком у 19 часова у Позоришту на Теразијама биће одржана свечана академија на којој ће о свом духовном оцу, ави Јустину,  говорити Његово Преосвештенство Епископ бачки г. Иринеј. У програму у продукцији Информативне службе Српске Православне Цркве учестоваће еминентни уметници. Улаз на свечану академију је слободан.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести