ПОНЕДЕЉАК, 9. 9. 2024 - 09:18

Извор: TВ ХРАМ

Принцеза Катарина уручила медицинску опрему болницама у Алексинцу и Врању (ФОТО)

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина званично су 9. септембра 2024. године уручили најновију донацију неопходне медицинске опреме Општим болницама у Алексинцу и Врању. Ови уређаји намењени су да пружају помоћ онима који су међу свим пацијентима најугроженији - деци.

ТВ Храм

Донација је намењена неонатолошким одељењима ових здравствених установа и укључује инкубаторе, мониторе за пацијенте и инфузионе пумпе, по један уређај за сваку болницу. Примопредаја је одржана данас у Краљевском Двору у Београду, уз подршку Министарства здравља, које је представљао државни секретар др Александар Стефоски, а присуствовали су и обратили се и г. Вилијам Хопкинсон, отправник послова Амбасаде Уједињеног Краљевства у Србији, г. Лазар Вуковић, председник Хуманитарне организације Лајфлајн Лондон, и директори здравствених центара из Алексинца и Врања, прим. др Горан Видић и др Саша Ђорђевић.

Неопходна средства у вредности од преко 3,5 милиона динара, прикупљена су захваљујући великодушним донацијама добротвора Лајфлајна Лондона који су присуствовали хуманитарној гала вечери, одржаној у хотелу „Клериџиз“ марта ове године. Као и много пута до сада, овај догађај је био диван повод да се окупе људи са истом визијом, али и да се инспиришу други да покажу саосећање и великодушност према онима којима је потребна. Лајфлајн Лондон је хуманитарна организација која више од 30 година ради под покровитељством Њ.К.В. Принцезе Катарине, у циљу подршке народу Србије и Републике Српске.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар истакао је колико је поносан на посвећеност своје супруге и на све што су њена Фондација у Београду и канцеларије Лајфлајна у иностранству учиниле за народ наше отаџбине. Такође је подсетио на симболику, да је хуманитарни догађај на ком су скупљена средства одржан баш у хотелу „Клериџиз“, месту где је он рођен у апартману 212, који је тада био привремено проглашен југословенском територијом.

„Сваки пут када заједно пружимо преко потребну помоћ нашим болницама и подржимо важан рад наших лекара и медицинских сестара, то ми доноси много радости и утехе јер знам да смо допринели добробити оних којима је помоћ најпотребнија. Посебно ме радује то што ће ова донација допринети здрављу наше деце.

Љубав и посвећеност добротвора Лајфлајн Лондона према онима којима је помоћ неопходна, вредна је дивљења и заслужује сваку похвалу. Њихова подршка нашој мисији омогућила је да се многи животи у Србији и Републици Српској промене на боље.

Када видим инкубаторе и осталу опрему коју данас предајемо болницама, испуњена сам посебном радошћу. Деца су највеће благо које имамо, морамо да их чувамо, и да им пружамо сву могућу подршку, како на почетку њиховог живота, тако и на целом путу одрастања. Мој супруг, Престолонаследник Александар, моја Фондација, и ја трудићемо се да и убудуће помажемо што више можемо “, рекла је Принцеза Катарина.

Господин Вуковић се присетио одрастања у Енглеској током деведесетих година и како је 1993. године, када је Фондација започела свој рад, његова покојна мајка била изузетно срећна што је, захваљујући Принцези Катарини, наша дијаспора добила прилику да помогне Србији (тада у оквиру Југославије). Он је изразио задовољство што данас има прилику да допринесе повезивању дијаспоре са нашим народом у Србији.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести