ПЕТАК, 21. 6. 2024 - 10:28

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Српска православна црквена општина Будва: Тројчинданске свечаности

Српска православна црквена општина Будва поводом празника Педесетнице и 220 година цркве Свете Тројице у Старом граду од 15. до 24. јуна 2024. године организује Тројичинданске свечаности.

Митрополија црногорско-приморска

У суботу, 22. јуна, у 9 часова боће служена света Литургуја у цркви Светог архангела Михаила и помен свештеницима и добротворима староградских цркава, а у 18 часова празнично бденије. Исте вечери, на платоу између цркава биће уприличен концерт хора „Свети Василије Тврдошки и Острошки“ из Требиња, са почетком у 20,30 часова.

На Тројичиндан, 23. јуна 2024. године, Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије служиће свету архијерејску Литургију у храму Свете Тројице у Старом граду, са почетком у 8 часова. После вечерње са коленопреклоним молитвама, која почиње у 18 часова, литију око Старог града предводиће митрополит Јоаникије. Духовна академија предвиђена је за 20 часова на платоу између цркава. На Духовски понедељак, 24. јуна, света Литургија биће служена у 8 часова, док ће у 20,30 часова на платоу између цркава бити одржано представљање репринта дела „Кратка повијест православног србског обштества будванског“. Добродошли на Тројичинданске свечаности у Будви!

Повезане вести

Вести