ПОНЕДЕЉАК, 3. 6. 2024 - 15:21

Извор: Сви Срби у Паризу

ФРАНЦУСКА: Почиње упис у српску школу за нову школску годину – Децо, придружите нам се!

Српска допунска школа у Француској са задовољством објављује почетак уписа за школску 2024/2025. годину. Позивамо све заинтересоване родитеље да упишу своју децу и пруже им прилику да уче српски језик у пријатном и подржавајућем окружењу. За све додатне информације и упис, молимо вас да контактирате број телефона 07 61 72 87 19.

Сви Срби у Паризу

Српска допунска школа нуди јединствену прилику за децу да кроз игру, забаву и дружење, стекну знање српског језика и културе. Кроз пажљиво осмишљене активности, деца ће не само учити језик, већ и развијати осећај припадности својој културној заједници. На крају школске године, сви полазници добијају ђачку књижицу, која потврђује њихов труд и напредак.

Упис у Српску допунску школу има бројне предности, на првом месту су бесплатни часови. Сви часови су потпуно бесплатни и организовани од стране Министарства просвете Републике Србије. Поред тога, ова школа нуди квалификоване наставнике, овај тим чине искусни и посвећени наставници који користе модерне методе подучавања. Такође, школа обезбеђује пријатно окружење јер су учионице место где се деца осећају сигурно и подстакнуто да уче. Поред учења језика, организују се и бројне културне активности које помажу деци да се повежу са својим културним наслеђем.

Зашто је важно да деца дијаспоре похађају Српску допунску школу?

Учење матерњег језика помаже деци да очувају везу са својим културним идентитетом и породицом. Познавање српског језика олакшава комуникацију са родбином и пријатељима у Србији. Такође, кроз учење о српској култури, традицијама и историји, деца развијају снажан осећај припадности и поноса на своје порекло. То им помаже да изграде стабилан идентитет у мултикултуралном окружењу. Поред тога, познавање два језика и две културе обогаћује децу и чини их културно свеснијим и толерантнијим. На крају, похађање Српске допунске школе омогућава деци да се друже са вршњацима који деле сличне културне и језичке корене. Ово јача социјалне везе и подршку унутар заједнице.

Добро нам дошли! Придружите се заједници која негује и промовише српски језик и културу у Француској. Помозите својој деци да расту у богатом културном окружењу, развијају нове вештине и стичу пријатељства која ће трајати читав живот.

За све додатне информације и упис, молимо вас да се јавите на број телефона 07 61 72 87 19. Наставно особље ће вам радо одговорити на сва питања и пружити потребне информације.

Повезане вести

Вести