СУБОТА, 7. 9. 2024 - 14:30

Извор: ТВ ХРАМ

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Субота, 7. септембар

На програму Телевизије Храм у суботу 07. септембра можете погледати бројне интересантне садржаје од којих издвајамо следеће:

Са почетком у 18 часова, на програму Телевизије Храм можете пратити пренос уживо, чин наречења изабраног  Епископа моравичког Тихона који ће бити одржан у Саборном храму Светог архангела Михаила у Београду.

Аутор емисије „Бит“, Ненад Гугл, у издању емисије које можете погледати на програму Телевизије Храм од 19:00 часова бавио се теммом десет Божијих заповести.

Историчар уметности Сњежана Орловић у емисији „Заволех лепоту дома твог“ са својим гостима, најзначајнијим именима из области историје уметности, историје, књижевности и музике, води нас кроз историју српске црквене уметности, а у издању које данас можете погледати од 19:30 часова бавила се темом примењене уметности 20. века.

Информативну емисију „Вести из Цркве“ у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму од 20:00 часова.

Ново издање емисије „Из дана у дан с Патријархом Павлом“ можете погледати на програму Храм Телевизије од 20:15 часова. Назив нове емисије је „Треба да се навикавамо да говоримо истину, да чинимо добро“.

Поводом четрдесете годишњице од завршетка градње Јасеновачке цркве посвећене Рођењу Светог Јована Претече, која је током ратних деведесетих година претрпела скрнављења, и поводом њене обнове током протеклих година извршено је велико освећење храма. Чином великог освећења храма началствовао је Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Г. Сергије уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа пакрачког и славонског Г. Јована. Више о овој теми у репортажи коју можете погледати на нашем програму од 20:30 часова.

У четвртој епизоди серијала „Тајна мисли старца Тадеја“, коју можете погледати на нашем програму од 21:15 часова, о старцу и његовом утицају на нихове животе говорили су његова духовна чеда.

Захваљујући продукцији Епархије шабачке која нам је уступила материјал, од 22:20 часова можете погледати предавање презвитера Бранислава Кеџића на тему „Породица – начин спасења“.

***

Хиротонија изабраног Епископа моравичког Тихона биће обављена у недељу 8. септембра са почетком у 9 часова у храму Светог Саве на Врачару на светој архијерејској Литургији коју ће служити Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, са архијерејима и свештенством, а пренос уживо можете пратити на програму Телевизије Храм.

Повезане вести

Најаве емисија