УТОРАК, 3. 9. 2024 - 15:28

Извор: TВ ХРАМ

Издвајамо из програма Телевизије Храм – уторак 03. септембар

На програму Телевизије Храм у уторак 03. септембра можете погледати бројне интересантне садржаје од којих издвајамо следеће:

ТВ Храм

Сваким радним даном од 17:30 до 19:00 часова можете пратити нашу колажну емисију „Мозаик". Аутор данашњег издања емисије, Михаила Глишић, разговарала је са ликовним уметником Драганом Поповићем и посетила удружење „Адлигат“. Такође, имаћете прилику да се упознате са житијем Светог Рафаила Шишатовачког, чујете поуке светитеља, да уживате у музичким нумерама и кратким причама које смо за вас припремили.

У данашњем издању емисије „Приче из незаборава“, аутор Сава Самрџић води нас у Епархију браничевску и упознаје нас са историјом манастира Горњак. Поменуто издање емисије можете погледати на нашем програму од 19:00 часова.

Историчар уметности Сњежана Орловић у емисији „Заволех лепоту дома твог“ са својим гостима, најзначајнијим именима из области историје уметности, историје, књижевности и музике, води нас кроз историју српске црквене уметности, а у издању које данас можете погледати од 19:30 часова бавила се темом примењене уметности 19. века.

Информативну емисију „Вести из Цркве“ у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму од 20:00 часова.

Ново издање емисије „Из дана у дан с Патријархом Павлом“ можете погледати на програму Храм Телевизије од 20:10 часова. Назив нове емисије је „После рата мора се живети у миру с бившим непријатељима“.

У данашњем издању емисије „Српски дуг Христу“ имаћете прилику да се упознате са житијем Светог Рафаила Шишатовачког. Поменуто издање емисије можете погледати на програму телевизије Храм од 20:13 часова.

Поводом четрдесете годишњице од завршетка градње Јасеновачке цркве посвећене Рођењу Светог Јована Претече, која је током ратних деведесетих година претрпела скрнављења, и поводом њене обнове током протеклих година, године, извршено је освећење храма. Чином великог освећења храма началствовао је Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Г. Сергије уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа пакрачког и славонског Г. Јована. Беседу Његовог Преосвештенства Епископа Сергија можете погледати од 20:20 часова, а Његовог Преосвештенства Епископа Јована од 20:35 часова на програму Телевизије Храм.

Од 21:10 часова имаћете прилику да погледате документарно-играни филм "Монах", новинара Небојше Колака. Филм који траје 111 минута и говори о животу, лику и делу игумана манастира Добрићево Симеона који је рођен као Слободан Биберџић у Стоцу, од оца Петра и мајке Боринке рођ. Кашиковић.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија