ЧЕТВРТАК, 8. 8. 2024 - 12:25

Извор: ТВ ХРАМ

Издвајамо из програма Телевизије Храм – четвртак 08. август

На програму Телевизије Храм у четвртак 08. августа можете погледати бројне интересантне садржаје од којих издвајамо следеће:

Сваким радним даном од 17:30 до 19:00 часова можете пратити нашу колажну емисију „Мозаик". Аутор данашњег издања емисије, Сава Самарџић, разговарао је са др Милошем Ивановићем са Историјског института Београд, аутором романа „Плод“ Надом Милосављевић, пинтером Стојменом Недељковићем, историчарем Николом Петаковићем и породицом Адамовић. Такође, имаћете прилику да се упознате са историјом манастира Свете Петке Трновске Беркасово, да уживате у музичким нумерама и кратким причама које смо за вас припремили.

Манастир Љубостиња са црквом посвећеном Успењу Пресвете Богородице налази се недалеко од Трстеника, покрај Љубостињске реке. Саградила га је осамдесетих година 14. века кнегиња Милица, у монаштву преподобна Евгенија, Ефросинија, жена кнеза Лазара, која је ту и сахрањена. О настанку манастира, животу у турбулетним временима за српски народ, о искушењима са којима се савремени човек бори и потреби да се оденемо врлинама – вером, љубављу и надом разговарали смо са протојерејем Данијелом Стефановићем, парохом љубостињским. Емисија „Приче из незаборава“ на програму Телевизије Храм од 19:00 часова.

Историчар уметности Сњежана Орловић у емисији „Заволех лепоту дома твог“ са својим гостима, најзначајнијим именима из области историје уметности, историје, књижевности и музике, води нас кроз историју српске црквене уметности, а у издању које данас можете погледати од 19:30 часова бавила се темом примењене уметности за време владавине Лазаревића и Бранковића.

Информативну емисију „Вести из Цркве“ у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму од 20:00 часова.

Ново издање емисије „Из дана у дан с Патријархом Павлом“ можете погледати на програму Храм Телевизије од 20:15 часова. Назив нове емисије је „Чувати се сујете и гордости кроз самосмиривање“.

У емисији "Тамо далеко", аутора Мире Лолић Мочевић, а у продукцији РТРС, водимо вас у цркву саграђену у 13. веку на обалама реке Пиреј у Грчкој, посвећену Светој Петки Трновој коју данас молитвено прослављамо. Више о овоме у 20:17.

У данашњем издању емисије „Српски дуг Христу“, коју можете погледати на програму Телевизије Храм од 20:30 часова, имаћете прилику да се упознате са житијем Светог Саве Трећег Архиепископа српског, Светог Јакова, Светог Григорија Другог и Светог Архиепископа српског Никодима.

Будите уз вашу Телевизију Храм!

Повезане вести

Најаве емисија