СУБОТА, 21. 9. 2024 - 14:00

Извор: ТВ Храм

Слава цркве Рођења Пресвете Богородице у Земуну (ФОТО/ВИДЕО)

Његово Преосвештенство Епископ јегарски и изабрани Епископ лондонски и великобританско-ирски г. Нектарије, служиo je на празник Рођења Пресвете Богородице - Малу Госпојину, 21. септембра 2024. године свету архијерејску Литургију у храму Рођења Пресвете Богородице у Земуну.

ТВ Храм

Епископу Нектарију саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

На крају свете Литургије освештани су славски дарови поводом храмовне славе.

Епископ Нектарије у беседи истакао да ми у Цркви не славимо рођендане, само славимо три Христов,  Пресвете Богородице, Светог Јована Крститеља, јер су они најавили рођење Спаситеља нашег, Господа Исуса Христа.

"Јер шта да ми људи славимо, јер смо обичан прах земаљски, и шта да  прослављамо на дан када се рађамо и своју децу учимо јер у нашој традицији српској то никада није било него је ушло споља. А сваки наш рођендан ако желите већ да прослављате јесте дан нашег крштења када се рађамо за живот вечни. Тада требамо да се подсећамо да смо се опет нанова и изнова родили у Христу и са Христом да живимо", рекао је Епископ Нектарије.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести