СУБОТА, 14. 9. 2024 - 13:09

Извор: TВ ХРАМ

Света архијерејска Литургија и молебан за почетак нове школске године у Храму Светог Саве - Епископ Иларион: Трудимо се да постављамо нове почетке у нашем животу (ФОТО/ВИДЕО)

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски Г. Иларион, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у Храму Светог Саве на Врачару 14. септембра 2024. године када молитвено обележавамо Црквену Нову годину. После свете Литургије служен је молебан за почетак нове школске године.

ТВ Храм

Светој Литургији молитвено су присуствовали ђаци београдских основних и средњих школа, студенти, родитељи, наставници и професори.

Обраћајући се сабранима Преосвећени Епископ је рекао: Овде смо се сабрали да бисмо се помолили за нови почетак, почетак школске године. Данас је по црквеном календару почетак и црквене године, зато што је у црквеном календару данас први септембар. Ми смо дошли овде да Богу заблагодаримо и да нам Бог да снаге да бисмо поставили нови почетак у свом животу. Ово бих хтео да, вама, вре свега деци кажем - да увек треба да се трудите да постављате нови почетак у животу. Ми би требали, да бисмо остали увек млади духом, увек да останемо деца у души и да увек постављамо нови почетак. Ми почнемо да старимо онда када живимо искуством да све знамо.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести